Maatalous ja urakointi

Parin viime vuoden aikana Niemenkylä kartano on satsannut paljon etenkin heinäntuotantoon ja investoinnut modernimpiin heinäntekokoneisiin. Kysy tarjousta urakoinnista erityisesti heinänteon suhteen!

Kulunut kesä 2019 on alkanut erinomaisesti. Kylvöt saatiin tehtyä pari viikkoa tavallista aikaisemmin ja kaura on lähti nopeasti oraalle. Myös heinäntekoon päästiin ensimmäistä kertaa aikoihin jo ennen juhannusta. Esikuivattua heinää on jo hyvät määrät korjattu, mutta kuivaheinäsadon kannalta odotamme vielä parempia ilmoja.

Vuoden 2019 hinnat ja rehuanalyysit päivittyvät kesän aikana.

Rehuanalyysit 2017 (pdf):
pikkupaalit
pyöröpaalit (esikuivattu)
irtoheinä

MYYNTIHEINÄVALIKOIMA JA HINNAT (2018):
Hintoihin lisätään alv 14%.
Minimi toimitusmaksu 50 € + alv + 1,25 €/km.

Kuivaheinä:
- n. 10 kg:n pienpaaleina 0,35 €/kg
- pyöröpaaleina (hinta vielä vahvistamatta)
Esikuivatettu heinä muovissa:
- pyöröpaaleina (hinta vielä vahvistamatta)
Esikuivatettu heinä muovissa (syyssato):
- pyöröpaaleina (sato vielä korjaamatta)

OLKI
Tilalla myynnissä myös olkea suurpaaleissa 30 €/kpl + alv.
Erikoistilauksesta olkea saatavana myös pienpaaleissa.

VILJA
Vuonna 2018 viljelyksessä on ollut ainoastaan kauraa edellisvuoden tapaan, mutta lajikkeita on nyt useampia (Avanti, Harmony, Meeri, Niklas ja Steinar lajikkeet).

Tilalla myynnissä:
- kaura -> tulossa
- mallasohra - varastossa

Mallasohran viljelyksessä ei ole käytetty torjunta-aineita eikä keinolannoiteita - ainoastaan luonnonmukaista hevosen-lantaa. Jos olet kiinnostunut oluen panemisesta ja tarvitset mallasohraa, ota yhteyttä!

Kosteikot

Viime vuosina rakennetut kosteikot kuuluvat olennaisena osana luonnonmukaisempaan maatalouteen. Paitsi että ne vähentävät merkittävästi Hiidenveden ravinnekuormitusta ne kaunistavat kulttuurimaisemaa ja antavat elinympäristön monelle eläin- ja kasvilajille. Katso kuvat ja lue lisää kosteikoista.


VILJELYN HISTORIAA

1900-LUKUA
Niemenkylällä on hyvin pitkä historia siemenviljan kasvattamisessa. 1930-luvulla tilan omistaja kreivi Carl Erik Mannerheim oli suurimpana osakkaana perustamassa Osakeyhtiö Laatuviljaa Nummelaan.

SIIRTYMINEN HEINÄN- JA KAURANVILJELYYN
EU-liittymisen seurauksena tila siirtyi heinän- ja kauranviljelyyn. Näitä tuotteita tila toimittaa lähialueen hevostalleille.

Uusi Agronicin käärijä työssä 2018


Heinänpöyhintää kesällä 2015


Heinänkorjuuta kesällä 2013


Suurpaaleja tienvarressa


Syyskyntöjä

 
Tilanhoitaja Arto Mikkonen, 044-3528040